Hovězí vysoký roštěnec | Gurmán Sedlnice - chutná tradice / čerstvé a vyzrálé hovězí a vepřové maso od místních farmářů / lahodné uzeniny a masné výrobky

 
Objednávka
Nacházíte se zde: www.gurman-sedlnice.cz  » MASO  » VYZRÁLÉ HOVĚZÍ MASO  » Hovězí vysoký roštěnec

Hovězí vysoký roštěnec

Hovězí vysoký roštěnec
nebo-li Rib Eye

Vysoký roštěnec bez kosti je kulinárně zajímavou částí hřbetu mezi podplečím a roštěnou. U nás jde zatím o značně nedoceněnou část. A přitom když roštěnec pochází z pěkného kusu býka, volka či jalovice masného plemene (silně mramorovaný s jemným lojovým krytím z vnější strany), připravíme z něj opravdovou steakovou delikatesu (ribeye, entrecôte).

V případě masa z libových kusů se používá na steaky pouze jeho středová část. Krajové maso, které se prolíná do roštěnce od krku, se pro svou vazivovost odkrajuje a používá se na dušení. Díky hojně prorostlému tuku je steak z vysokého roštěnce takřka bezkonkurenční.

Hovězí vysoký roštěnec 


 GURMÁN SEDLNICE - CHUTNÁ TRADICE

Gurmán Sedlnice s.r.o.

 Sedlnice-Borovec 204
742 56 Sedlnice
 
IČ:28654404
DIČ: CZ28654404
 

Podniková prodejna

Podniková prodejna Maso a uzeniny

 Po  07.30 - 15.00
  Út  07.30 - 17.00
  St  07.30 - 17.00
  Čt  07.30 - 17.00
  Pá  07.30 - 17.00
  So  07.30 - 10.30

Podniková prodejna Potraviny

 Po  06.30 - 15.00
 Út  06.30 - 16.30
 St  06.30 - 16.30
 Čt  06.30 - 16.30
 Pá  06.30 - 16.30
 So  06.30 - 10.30

Podniková prodejna Bufet

 Po - Pá
  06.30 - 14:00
  

  

+420 556 745 274  +420 724 935 900     objednavky@gurman-sedlnice.cz Facebook